· 

Mijn grote kleine heldin Pippi Langkous

Zit jij in een negatieve spiraal? Dan wordt het tijd om te proberen wat luchtiger te leven. Om wat minder in je hoofd te zitten en te werken aan een wat meer optimistische mindset. Ik ben sinds kinds af aan al een groot van fan van Pippi Langkous. Ze is een levenslustig, eigenzinnig en creatief meisje van 9 jaar die precies doet wat ze wil. Een goede basis voor een positieve mindset als je het mij vraagt! Wanneer je hoogsensitief of gevoelig voor moodswings, piekeren en dipjes bent, kan Pippi je er aan helpen herinneren dat jij zelf degene bent die het leven leuk en aangenaam kan maken. Bovendien is het gewoon heerlijk en gezond om af en toe lekker kinds te kunnen zijn. Heb je daar moeite mee? Laat je dan inspireren door deze wijze en creatieve lessen van het meisje met de rode staartjes en sproeten die samenwoont met een aapje en een paard in Villa Kakelbont: 


1 Richt de wereld in naar je eigen zin

Laat je niet leiden door wat anderen van je vinden. Of hoe anderen vinden hoe het ‘hoort’. Pippi Langkous doet gewoon waar ze zin in heeft. Het leven gaat vooral over plezier maken. Dit vergeten we veel te vaak. 

 

2 “Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan”

We leren al vrij jong te rationaliseren en consequenties te over zien. Dit kan er tot leiden dat we keuzen maken die gebaseerd zijn op een onnodige angst. We blijven binnen onze comfort-zone en maken veilige keuzes. Veilige keuzes brengen je vaak niet heel ver. Nieuwe dingen doen is eng, maar achteraf ben je vaak blij dat je ze hebt gedaan. Heb je moeite met uit je comfort-zone stappen, probeer dan deze Pippi quote als een mantra in jezelf te herhalen! Wedden dat het je helpt?

 

3 “Ik let er niet zo op dat het precies gaat zoals het hoort”

De gebaande paden is niet echt het favoriete pad van Pippi. Ze ziet kansen in ‘anders durven denken en doen’ en dit brengt haar veel avontuur, nieuwe ontdekkingen en ze volgt haar eigen wijsheid. Wat we hier van kunnen leren? Dat het goed is om te durven vertrouwen op je eigen intuïtie en je eigen mening en gevoel mag uitspreken. Super goed voor je zelfvertrouwen!

 

4 Leef in het NU

Pippi leeft van dag tot dag en maakt zich geen zorgen over de toekomst. Piekeren heeft ze geen tijd voor. Ze ziet elke dag als een nieuw avontuur. Kom je op een dag een probleem tegen? Probeer dit te zien als een uitdaging! Voor ieder probleem zijn wel duizenden creatieve oplossingen te bedenken. Een probleemloos leven is ook zo saai, toch? Ja, ik weet dat het moeilijk is om in echt zware tijden zo te denken. Soms is het leven gewoon echt even k*t, maar proberen te leven in het NU, zorgt er wel voor dat je meer kan genieten van wanneer het je wel lukt om je zorgen even te laten voor wat ze zijn.

 

5 Niets is onmogelijk

Pippi Langkous heeft een onuitputtelijke bron met fantasie. Hierdoor is niets onmogelijk. Waarom je huis niet verven in allerlei kleuren? Een paard en een aap als huisdier is toch hardstikke leuk? En je bent sterker dan je zelf denkt! Echt waar! Durf groot te denken en wie weet komt je droom ooit uit. Als kind waren we veel meer bezig met dagdromen en fantaseren en geloofden we ook nog dat we later echt superman of wolkenmaker konden worden! Groots dromen helpt je om je passie te ontdekken en optimistisch tegen over het leven te staan.

 

Wie is er nog meer zo’n fan van Pippi Langkous?

Wat is jouw favoriete scene of uitspraak?