· 

Meditatie als wondermiddel naast het studeren!

De studiedruk van studenten wordt steeds hoger. Het is ook niet voor niks dat stress, overspannenheid en burn-out steeds vaker voor komt onder studenten. Nu meer dan ooit is het belangrijk om als student een juiste balans te vinden tussen studeren, werken, sociaal leven en ontspanning. Toen de studielening nog echt een lening was, er veel ruimte was om te herkansen en verplichte vakken meer een uitzondering dan een regel waren, zocht je je ontspanning gewoon elke avond in de kroeg. Tegenwoordig zit je als student toch meer te stressen in de schoolbanken, dan dat je feest aan het vieren bent. Het is dan ook niet zo gek dat studenten tegenwoordig een avondje bankhangen verkiezen boven een avondje stappen. Bovendien wordt mindfulness en meditatie steeds vaker als iets praktisch en nuttigs gezien om in te zetten tussen alle examens en scripties door in plaats van iets 'zweverigs'. 


Mindful studeren of studeren met een "Mind Full"?

Is jouw hoofd als student vol? Dat is niet zo gek. Als jij geen tijd hebt voor de kroeg of sporten, kan het zijn dat je op een gegeven moment niet meer zo goed weet hoe je moet ontspannen. Meditatie kan daarbij helpen. Er zijn nog veel meer andere voordelen van meditatie waar jij als student profijt van kan hebben. Meditatie heeft een positief effect op:

De concentratie

Meditatie verhoogt je concentratie. En dat is best wel handig om daar wat meer van te hebben. Deadlines, afleidingen zoals huisgenoten, Netflix en je telefoon maken dat je geregeld stress hebt als student. Meditatie helpt om al die afleidingen en stress niet de baas te blijven: je oefent namelijk om minder snel afgeleid te worden! Hoe heerlijk zo het zijn om eens lekker aan één stuk door te kunnen leren voor een toets of te kunnen focussen op je scriptie? Bovendien hou je dan ook nog tijd over voor leuke dingen!

 

Het geheugen

Een beter geheugen betekent sneller toetsen kunnen leren. Tijdwinst dus! Je geheugen verbeterd doordat je de aandachtspier traint en meer aanwezig bent in het hier en nu. Als je met meer aandacht in het hier en nu aan het studeren bent, zal je eerder informatie effectief opslaan.

Stabiliteit in je emoties

Studeren gaat soms gepaard met behoorlijke moodswings, eetbuien of sterke emoties. Deze hou je gemakkelijker onder controle wanneer jij geregeld mediteert. Je leert namelijk je niet te identificeren met je gedachten en emoties en laat je daardoor minder meeslepen door alles wat er speelt en wat je uit balans brengt. Je voelt je sterker en zelfverzekerder.

Stress

Als de intro van deze blog hebt gelezen, dan heb je het vast al geraden: meditatie heeft een positief effect op stress. En zeg nou zelf: welke student zit nou te wachten op stress?


Opgeven Gratis Proefles Meditatie Groningen met Kortingscode

Is mediteren iets voor jou? Ben je al overtuigd? Wil jij leren mediteren? Dan ben je welkom op dinsdag om 19:30u of woensdag om 16:30u bij Studio AnnaNouka vlakbij het Noorderplantsoen voor een proefles meditatie! Met de kortingscode "STUDIEZEN0109" kan jij t/m 6 maart 2019 als student een gratis proefles Meditatie reserveren.

 

ONLINE RESERVEREN - VOL = VOL

Reserveren doe je door je in te schrijven via de online agenda en de kortingscode bij notities te vermelden. Let op: vol = vol vanwege de beschikbare ruimte, dus wees er snel bij.

 

Meer info over de lessen vind je hier.

Reactie schrijven

Commentaren: 0