Balans

Balans · 15. maart 2018
Als je hoogsensitief bent, hooggevoelig geworden bent door stress, burn-out of emotionele gebeurtenissen, dan is het belangrijk dat je goed voor jezelf zorgt. Maar hoe doe je dat dan? Hoe weet je wat je precies nodig bent? En hoe zorg je er voor dat je die ruimte voor jezelf ook daadwerkelijk neemt? Éen ding is in ieder geval belangrijk: schaam of verontschuldig je er niet voor dat je die ruimte nodig bent!
Balans · 13. december 2017
Om mijn diensten als bewustzijnscoach te promoten ben ik na de zomer begonnen met gratis Rust&Balans sessies weg te geven. Deze gaf ik het liefst in real life en af en toe online. Persoonlijke coaching wordt toch een stuk persoonlijker wanneer je iemand in de ogen aan kan kijken. Tenminste dat vond ik altijd. Ik merkte dat de online sessies erg populair waren onder startende freelancers en bloggers. Waarom dat lees je in deze blog.

Balans · 06. december 2017
Deze vraag krijg ik vaak van mensen. Wat is eigenlijk het verschil? De term hooggevoeligheid en hoogsensitiviteit worden vaak door elkaar gehaald of gezien als hetzelfde. Toch is er wel degelijk een verschil. Om iemand met hooggevoeligheid of hoogsensitiviteit die graag meer balans in het leven wil hebben te coachen is het belangrijk om goed op de hoogte te zijn van dit verschil. Ik leg je in deze blog uit wat beide termen precies inhouden en wat het verschil precies is.
Balans · 06. december 2017
Het is december: een maand vol mooie momenten, vrede en samenzijn met familie en vrienden. De één kijkt er naar uit, de ander associeert dit met verplichtingen en stress. Heb je moeite om december ontspannen en met een glimlach op je gezicht door te komen? Probeer dan vooral het ‘moeten’ en je verwachtingen los te laten. Gemakkelijker gezegd dan gedaan? Klopt, maar met onderstaande tips kom je een heel eind.

Balans · 20. november 2017
Zit jij in een negatieve spiraal? Dan wordt het tijd om te proberen wat luchtiger te leven. Heb je daar moeite mee? Laat je dan inspireren door de wijze en creatieve lessen van Pippi Langkous; het meisje met de rode staartjes en sproeten die samenwoont met een aapje en een paard in Villa Kakelbont:
Balans · 18. augustus 2017
Perfectionisme betekent dat jij zo goed en accuraat mogelijk probeert iets te doen. Een goede eigenschap zou je denken. Het wordt vaak geassocieerd met succes, doorzettingsvermogen en gedrevenheid. Maar als jij hooggevoelig en perfectionistisch bent, weet je ook dat het je leven behoorlijk in de war kan schoppen. Het leren loslaten van je perfectionisme is een moeilijke maar waardevolle weg naar meer geluk en het gemakkelijker behalen van jouw doelen.

Balans · 18. augustus 2017
Wat voor jou goed en gezond is, is niet altijd goed en gezond voor een ander. Dit is totaal afhankelijk van de persoon zelf, situatie, stemming, omgeving, hormonen en andere omstandigheden. Er is geen één handboek te schrijven zoals “Gezond & Bewust Leven Doe je Zo”. Hoe je dan toch goed voor jezelf kan zorgen als HSP'er? Voor iedereen is het heel persoonlijk wat wel en wat niet werkt. Het is een zoektocht en daar help ik je graag bij.
Balans · 18. juli 2017
Yes! Vakantie! Eindelijk even vrij en tijd om weer op te laden. Heerlijk vooruitzicht toch? Toch is een vakantie of op reis gaan voor veel gevoelige personen een verwarrende bezigheid. Het is nodig om op te laden, te genieten van vrijheid en avontuur, maar ook soms enorm stressvol. Ben jij ook altijd zo gestrest vlak voor een vakantie? En benieuwd hoe je ontspannen vakantie kan vieren? Lees dan snel verder.