Mediteren & Mindful Leven

Mediteren & Mindful Leven · 16. december 2018
De positieve effecten na een mindfulness cursus blijven zeker een tijd hangen maar vervagen op lange termijn toch bij veel personen. Toch is mindful leven mits goed in je leven geïntegreerd enorm heilzaam. Lees waarom de positieve effecten niet voor iedereen blijven werken op lange termijn. Ik adviseer zelden: ga minimaal 30 minuten elke dag mediteren! Mindful leven moet als vanzelf onderdeel worden van je leefstijl en wat voor jou wel werkt is soms een boeiende zoektocht!
Mediteren & Mindful Leven · 21. juni 2018
Lange werkdagen, stress, overvolle agenda's en een druk (en gezellig!) sociaal leven. Rennen, vliegen tot we er bij neervallen. Het zou fijn zijn als we kunnen voorkomen dat er we erbij neervallen. Toch? Een beetje vertragen en mindful leven zou de oplossing zijn. Soms heb je gewoon even geen tijd om alles heel mindful te doen. Dan zijn de volgende simpele oefeningen een tip!

Mediteren & Mindful Leven · 01. juni 2018
Meditatie brengt je meer dan alleen rust en ontspanning. Meditatie kan aangenaam zijn, maar soms ook minder aangenaam of onaangenaam. Wanneer je net begint met mediteren, kan het zo zijn, dat je wat moeilijkheden tegenkomt. Voor veel mensen die net beginnen met mediteren is dit soms een reden om af te haken. Wanneer je weet dat dit overgaat of dat je zelf 'in control' bent, wordt en blijft het een stuk aangenamer.
Mediteren & Mindful Leven · 24. april 2018
Wauw! Marten en ik zijn vanuit Noordbaak via Mirjam Pruis geselecteerd om deel te nemen aan de training From Inner Peace to Social Progress. Van 2 mei tot en met 10 mei reizen we af naar de woestijn in Marokko: naar het plaatsje Merzouga in het oosten. We zullen daar met 28 andere Europese collega’s werken aan mindfulness, meditatie en hoe we dit kunnen toepassen in ons werk met jongeren en groepen.

Mediteren & Mindful Leven · 07. maart 2018
Visualiseren is je iets voor de geest halen. Het is een uitdrukkingsvorm om gedachten visueel te maken. Ergens een beeld bij kunnen krijgen. Visualiseren is een krachtig middel om te gebruiken om van iets wat nog niet bestaat werkelijkheid te laten worden. Om die reden is visualiseren een krachtig middel bij stress, burn-out, het vinden van je passie en het realiseren van dromen. Je stelt je een staat van zijn voor waar je naar toe zou willen.
Mediteren & Mindful Leven · 11. januari 2018
Meditatie: de één ziet het als een manier van leven, de ander als iets zweverigs. Dat meditatie steeds meer gezien wordt als een manier om te ontspannen en steeds meer geaccepteerd wordt in de westerse maatschappij is wel duidelijk. Maar wat is meditatie nu precies? Wat voor soorten meditatie zijn er? Voor iedereen betekent het iets anders en er zijn verschillende interpretaties van wat het nou precies is. Er is niet één manier van mediteren de beste. Wat is jouw ervaring met mediteren?

Mediteren & Mindful Leven · 23. oktober 2017
Binaural Beats kunnen je helpen om te ontspannen, slapen of je meer concentratie geven. Ik had er nog nooit van gehoord totdat ik een tijd geleden getipt werd door iemand om Binaural Beats te gaan ontdekken. Lees hier verder voor wat binaural beats precies zijn, waar je ze online kan vinden en hoe je het effect van binaural beats kan vergroten (inclusief een ademhalingsoefening!). Ik kan je direct zeggen: ik ben fan!