· 

Waarom creativiteit belangrijk is voor HSP'ers

Hooggevoelige personen zijn visueel ingesteld, het zijn beelddenkers. Ze zien snel verbanden, kunnen goed associëren en kunnen snel geëmotioneerd raken door kunst, muziek, geuren en kleuren. Creativiteit kun je overal in vinden en hoeft echt niet per definitie te betekenen dat je moet gaan schilderen.


Waarom is creativiteit zo belangrijk voor HSP’ers?

Creativiteit is:

  • een vorm van je emoties uiten,
  • kan een manier zijn om te ontspannen en
  • je verwerkt als gevoelig persoon dingen gemakkelijker als je ruimte geeft aan je creativiteit.

Heb je het gevoel dat je overprikkeld bent en is je leven voor jouw gevoel chaotisch? Dan is het belangrijk om orde te creëren in de chaos. Je kan dat natuurlijk gaan doen door te ontspannen door ontspanningsoefeningen te gaan doen, een cursus time-management te volgen, te gaan sporten en je hoofd leeg te maken of je terug te trekken in het duister door lekker in bed te gaan liggen en te doen of er niks aan de hand is.

 

Er is een manier die voor HSP’ers nog veel doeltreffender is: namelijk ervoor zorgen dat je balans krijgt in jouw linker- en rechter hersenhelft. Dit doe je door je rechterhersenhelft (de kant van het denken, logica, beredeneren en piekeren) eerst uit te schakelen, zodat er ruimte ontstaat in de linker hersenhelft (de kant van gevoel, emoties en creativiteit). Vervolgens zal je in een flow raken en kan je gezonde logica en creativiteit combineren met als resultaat het vinden van jouw creatieve uitlaatklep en het gevoel krijgen dat je weer controle hebt over jouw eigen leven en emoties. Waar wordt jij gelukkig en enthousiast van?

 

Hoe begin je met creatief worden

Creativiteit is het uiten van je ware zelf, jouw diepste gevoelens. Veel HSP’ers ervaren pas zingeving in het leven wanneer ze iets creëren. Dit kan zijn in je werk, in een hobby of op ander gebied in je leven. Ben je nooit zo creatief geweest en weet je niet hoe je moet beginnen, dan hierbij wat tips:

  • Kom er achter wat voor jouw creatief bezig zijn betekent
  • Kom er achter welke creatieve activiteit jouw een gevoel van flow geeft
  • Begin klein; je hoeft echt niet meteen een meester werk te maken
  • Zorg ervoor dat je ontspannen bent voordat je begint aan een creatieve activiteit; dit kan bijvoorbeeld door eerst te gaan mediteren, een wandeling te maken of  te gaan sporten.

Bedenk hierbij dat je creativiteit kan vinden in allerlei taken; in het huishouden, op je werk (ja, ook wanneer jij een kantoorbaan bent is het mogelijk om creatievere taken of oplossingen te vinden in je werk), in je relatie of in sociale activiteiten.


Sensitief=Creatief

Van nature zijn hoogsenstieve mensen creatief van aard. Heb jij het gevoel dat je wat creativiteit in het leven mist of wil je er achter komen hoe creativiteit er voor kan zorgen dat je meer zingeving in het leven ervaart? Meldt je dan alvast aan voor de Interactieve Lezing “Sensitief is Creatief” op 4 of 8 oktober in de Art-Studio van Debbypinto.life in Groningen:    

Interactieve

Lezing Sensitief = Creatief

 

Wat is hooggevoeligheid? Ben ik hooggevoelig? En waarom is creativiteit zo belangrijk voor sensitieve mensen? Hoe kan ik mijn intuïtie inzetten om meer geluk en rust te ervaren? En hoe kan ik door meer creativiteit toe te laten in mijn leven er achter komen wat mijn doel en passie is in het leven?

 

Tijdens onze interactieve lezing krijg je op al deze vragen antwoord + we gaan op een speelse manier je laten ervaren hoe je je creativiteit kan stimuleren en jouw hooggevoeligheid daardoor als kracht in kan zetten.

 

Locatie: Art-Studio van Debbypinto.life, Groningen

Kosten Lezing: 7,50 euro

Datum en tijd: (de lezing duurt ongeveer 1 a 1,5 uur)

·      4 oktober 2017, 19:30 uur

·      7 oktober 2017, 16:30 uur

Hosts: Debby Pinto van Debbypinto.life & Anouk Wortel van AnnaNouka Coaching

 

Er volgt snel meer info over de Lezing op Facebook. Like AnnaNouka Coaching op Facebook om op de hoogte gehouden te worden of stuur alvast een bericht wanneer je er sowieso bij wilt zijn. (Er zijn 12 plekken per lezing, dus wees er snel bij!)