Samenwerkingen & Reviews

Ben je nieuwsgierig naar mijn werk of teksten? Bekijk wat openbaar werk of lees de reviews van anderen over de samenwerking.

Eerdere Samenwerkingen


Anouk Wortel tekstschrijver voor visual artist Willemyn

WILLEMYN: een befaamd visual artist uit Groningen, maar reist o.a. met haar kunst en zeefdruk workshops inmiddels door het hele land. Werk in opdracht zoals muurschilderijen of noem het maar op; WILLEMYN is open-minded, nieuwsgierig en altijd bereid om mee te denken aan een nieuw idee of concept. Dit heeft haar al op veel inspirerende plekken zoals festivals, creatieve broedplaatsen en andere bijzondere events door het hele land gebracht.

 

De 'INFO - Over WILLEMYN' - pagina (klik hier om te lezen} heb ik met veel plezier voor haar mogen schrijven na een aantal inspirerende ontmoetingen. (tip:check ook even de video!)

Beeton is een online community  voor een groener, gezonder en duurzamer leven. 

 Voor Beeton schrijf ik over bewuste keuzes en hoe ik mijn leven groener en bewuster probeer in te richten.

 Daarnaast helpen zij mij met netwerken en de online zichtbaarheid van mijn bedrijf.

 

UPDATE ZOMER 2019: Beeton is in de tussentijd omgevormd tot een collectief genaamd 'Groener Groningen'


Mendiena Boer is Mindsetter en Bemer-partner van de Bemer Group. Ze coacht anderen op weg naar een gezonder en vitaler leven door de Bemer producten en therapie zelf onderdeel kunnen maken van de dagelijkse routine.

Ik schrijf en verstuur elke week voor haar: structureel elke week nieuwsbrieven voor haar in Mailchimp, schrijf  en/of redigeer webteksten en maak(te*) tekst&content voor haar social media kanalen.

Mayke en ik wonen niet dicht bij elkaar. We hebben elkaar 'gevonden/goed getroffen' in de grote Facebook Groep "Ambitieuze Meisjes". We voelden snel al een klik en dat we beide het zelfde idee is wat Mindfulness is en met je (kan) doet/doen. Mayke schrijft het liefst al haar teksten zelf, maar vanwege een niet-aangeboren-hersenletsel na een ongeluk is dit niet meer mogelijk. 

Door intensief contact te hebben en te overleggen heb ik de teksten en ideeen van Maayke op papier gekregen: een serie blogs over wat Mindfulness kan betekenen voor jou en jou baby. 


Simsalabim is een webshop en winkel met alternatieve kleding in Groningen. De nieuwe webshop wordt continue verbeterd en aangevuld met de meest verrassende collecties. Sinds oktober 2017 houd ik mij wekelijks bezig met het SEO schrijven van productomschrijvingen, websiteteksten en een klein stukje marketing ondersteuning.
Noordbaak voegt zich bij Up To Us. Heel logisch. Het was als 1+1=2; Met hetzelfde doel jongeren inspireren op een interactief-creatieve manier om hun stem te laten horen en nog veel meer!


Vanuit Noordbaak en Shop 'N Style ontwikkel en geef ik workshops over duurzaamheid, fair fashion en sociaal ondernemen. 

 

Voor het project Shop 'N Style schrijf ik tevens blogs over fair fashion, fast fashion en tips over hoe je op een duurzame manier je kledingkast kan vullen: Voorbeeld blog op Shop 'N Style

 

changemakers of Gamechangers: jongeren worden daarop voorbereid door interactieve lessen Burgerschap

Wij - beide als changemakers die geloven in jongeren en wat ze te zeggen hebben - vonden het eigenlijk heel logisch om samen te werken. Met hetzelfde doel en dezelfde visie kwamen Noordbaak en Jimmys050 elkaar vaak tegen op dezelfde dagen en dezelfde scholen gemeenschappen.

Met Noordbaak hebben we nog meer divers talent in huis om 'jongeren het gevoel te geven dat hun stem en mening er toe doet. Dat zíj juist het verschil kunnen maken als trotse Gamechangers die weten wat zij+hij+hem-en die ander=WIJ nodig zijn voor een waardevolle en gezonde toekomst!

Changemakers of Gamechangers?

TROTSE GAMECHANGERS: met pit en motivatie, en de juiste tools en zienswijze voor een open gesprek om verbinding te vinden met elkaar: zoals trotse en eigenwijze FLAMINGO'S!

De output die we krijgen tijdens de burgerschapslessen op de scholen in Groningen en ver daar buiten, gebruiken we i.s.m. jongeren om nieuwe projecten op te zetten. Direct daar wat mee doen, zodat ze het gevoel krijgen dat hun stem en mening er toe doet. Dat ze met veel passie en eigenwijsheid zin krijgen om de wereld te veranderen. Samen met de ander. De andere partij; of dit nu 'andere' jongeren zijn of bv. de overheid. We zijn allemaal mensen; met dezelfde basisbehoeften en dezelfde dromen! Gamechangers (en flamingo's) gaan ervoor met een rechte rug, een open houding en veel compassie voor verschillende meningen.

Stichting Noordbaak en Up to Us hebben besloten vanaf begin 2019 de handen in een te slaan, samen te groeien, van elkaar te leren en om nog meer impact te maken als het gaat om jongeren te inspireren zichzelf te zien als de 'changemakers' van de toekomst. De eigen persoonlijke toekomst, maar ook de toekomst van hun eigen stad, het hele land of zelf de hele wereld! Noordbaak en team Jimmys050 zijn al enigszins bekend met elkaar: beide treffen elkaar wekelijks op de scholengemeenschappen waar we beiden ineractieve lessen in het vak "Burgerschap" geven. Deze transitie kwam niet zomaar uit de lucht vallen natuurlijk ;)

 

Ik mocht als betrokken facilitator een artikel schrijven over deze spannende en tevens inspirerende transitie. Waarom hebben we hiervoor gekozen? En waarom was deze beslissing zo snel gemaakt en eigenlijk heel logisch?

Veer-krachtig! Dat zijn de Gamechangers, de jongeren die positieve verandering gaan brengen in ons leven wanneer dat nodig is (sneller dan je denkt) Jongeren die anders zijn, anders voelen, anders denken, veerkrachtig en met een hoge intrinsieke motivatie

GOED IDEE? Of hulp nodig bij de vormgeving van jouw duurzame project waarbij jongeren zelf onderdeel van uit maken?Reviews over AnnaNouka Teksten


'Anouk schrijft voor ons al enige tijd webteksten. Wij zijn uitermate tevreden over de kwaliteit die zij levert. Anouk is betrouwbaar en werkt erg nauwkeurig en zorgvuldig.'

Tim Janssen, Clickcontent'Anouk heeft een aantal teksten voor mij geschreven. Het is fijn samenwerken met Anouk. Zij luistert goed naar mijn verhaal wat ik wil. Daarna vertaalt zij dat keurig op papier. Ik ben zeer tevreden over haar werkzaamheden.'

Mendiena Boer, Mentoren & Mindsetter / Bemer-partner'Wij hebben meerdere keren gebruik gemaakt van de diensten van Anouk. Ze schrijft prima teksten. Prijs en kwaliteit van de teksten zijn dikke prima. Mochten wij in de toekomst meer teksten willen komen wij zeker bij Anouk terug.'

Martijn Peper, mede-eigenaar Gameland Groningen

 Mijn eigen blog over tips bij hoogsensitiviteit, burn-out, stress, bewuster leven en balans vinden vind je hier: